субота, 21 жовтня 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Зґвалтували вагітну дівчину та трьох бабусь: в ООН повідомили про звірства росіян в Україні

Зґвалтували вагітну дівчину та трьох бабусь: в ООН повідомили про звірства росіян в Україні
Російські окупанти ґвалтували жінок під час окупації Херсонської області. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники під час окупації Херсонської області зґвалтували 16-річну вагітну дівчину.

Росіяни також ґвалтували жінок віком від 19 до 83 років. Про це йдеться у доповіді Комісії ООН.

Задокументовано також, що російські окупанти зґвалтували трьох жінок похилого віку. Вони жили самі або з малолітніми дітьми чи з членом сім'ї, який має інвалідність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти створили табори "перевиховання" для українських дітей: Лубінець розкрив деталі

Більшість зґвалтувань сталися після того, як російські терористи вривалися до будинків жертв та погрожували зброєю або наміром вбити їхніх родичів. Одну з постраждалих та її чоловіка загарбники застрелили після того, як вони повідомили про зґвалтування.

Росіяни також чинили додаткові акти насильства щодо жертв зґвалтувань. Зокрема, їх жорстоко били, душили, різали та стріляли. У деяких випадках під час зґвалтування були присутні члени сім'ї жертви.

У Комісії ООН розповіли про те, як у березні 2022 року окупант прийшов до будинку 83-річної жінки та змусив її відчинити двері. Він запитав, чи знає вона людей, які співпрацюють із ЗСУ. При цьому побив жінку гвинтівкою. Загарбник наказав їй роздягнутися, зґвалтував і продовжував ґвалтувати та бити протягом декількох годин. Він також погрожував зґвалтувати чоловіка жінки, який мав інвалідність та був присутній у будинку.

Російські окупанти почали активніше мародерити на тимчасово захопленій частині Херсонської області. Днями загарбники вбили жінку в селі Ольгине, яка намагалася відстояти своє майно. Зараз окупанти масово викрадають автівки для можливої втечі. Це пов'язано з успішними діями Сил оборони. Серед росіян поширюються панічні настрої.

Викрадення автомобілів було зафіксовано місцевим підпіллям у Чаплинці, Залізному Порту, Малих Копанях, а також інших містах і селах Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтували вагітну дівчину та трьох бабусь: в ООН повідомили про звірства росіян в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі