середа, 15 березня 2023 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Збиття американського дрону: в ЗСУ розкрили подробиці

Збиття американського дрону: в ЗСУ розкрили подробиці
Оцінку інциденту даватимуть США, на місці збитого розвідника вже працює інший безпілотник. Фото: eastnews.ua

Інцидент із американським розвідувальним дроном MQ-9 Reaper та російським винищувачем Су-27 стався у міжнародному повітряному просторі на південний схід від острова Зміїний.

Дрони Сполучених Штатів Америки моніторили лінію розмежування на Донбасі та акваторію Чорного моря задовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, передає "Українська правда".

"MQ-9 Reaper раніше за погодження Києва постійно перебував у повітряному просторі нашої держави, щоб стежити за ситуацією, зокрема, за тим, чи не порушується режим припинення вогню на сході України. Задля контролю ситуації, підтримки стабільності та партнерів НАТО в регіоні США також використовують розвідувальну авіацію в акваторії Чорного моря. Це розвідувальні літаки RC-135 та H10 Poseidon", – розказав він.

В ефірі телемарафону Ігнат також повідомив, що замість знищеного дрона США відправили інший безпілотник, який "продовжує свою роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття американського дрону: в Пентагоні розповіли подробиці

Тим часом Сполучені Штати Америки намагаються зробити все, щоб збитий над Чорним морем безпілотник MQ-9 Reaper не потрапив в чужі руки. Зараз США вивчають деякі зображення, щоб зрозуміти, чи можна їх оприлюднювати. Однак ніяких рішень прийнято не було.

Вранці 14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем. Перед цим з російських Су на нього скидалося паливо.

У Білому домі назвали дії російських пілотів непрофесійними і викликали посла РФ у Вашингтоні.

Російський посол Анатолій Антонов заявив, що винищувачі РФ не контактували з американським безпілотником. Антонов назвав розвідувальну місію цього безпілотника провокацією.

Зараз ви читаєте новину «Збиття американського дрону: в ЗСУ розкрили подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі