середа, 15 березня 2023 01:58

США не хочуть, щоб збитий безпілотник, потрапив до росіян

США не хочуть, щоб збитий безпілотник, потрапив до росіян
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі розповів про ситуацію зі збитим дроном. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки намагаються зробити все, щоб збитий над Чорним морем безпілотник MQ-9 Reaper не потрапив в чужі руки.

Оскільки він належить США. На цьому CNN наголосив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

"Не вдаючись у подробиці, я можу сказати, що ми зробили кроки для захисту наших активів щодо цього конкретного безпілотника. І це власність Сполучених Штатів. Ми, очевидно, не хочемо, щоб хтось отримав це в свої руки, крім нас", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський посол прокоментував інцидент з американським дроном

Зараз США вивчають деякі зображення, щоб зрозуміти, чи можна їх оприлюднювати. Однак ніяких рішень прийнято не було.

"Ми спростовуємо заперечення росіян. Через рік після цього будь-хто повинен сприймати все, що росіяни говорять про те, що вони роблять в Україні і навколо неї, з великою часткою скептицизму", - додав Кірбі.

За його словами, посла Росії в США Анатолія Антонова на зустрічі в Держдепі "провели через дуже важливі і дуже реальні проблеми".

"Ми, звичайно, не хочемо, щоб ця війна переросла те, що вона вже зробила з українським народом", - додав чиновник.

Вранці 14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем. Перед цим з російських Су на нього скидалося паливо.

У Білому домі назвали дії російських пілотів непрофесійними і викликали посла РФ у Вашингтоні.

Російський посол Анатолій Антонов заявив, що винищувачі РФ не контактували з американським безпілотником. Антонов назвав розвідувальну місію цього безпілотника провокацією.

Зараз ви читаєте новину «США не хочуть, щоб збитий безпілотник, потрапив до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі