вівторок, 14 березня 2023 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили російські кораблі

14 березня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться вісім ворожих кораблів.

Зокрема в акваторії чергує один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у чотири ракети, повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

"В Азовському морі фіксують наразі один ворожий корабель", – ідеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  У Чорному морі 14 березня перебуває вісім російських кораблів
У Чорному морі 14 березня перебуває вісім російських кораблів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога шириться Україною: що відбувається

У Середземному морі росіяни зменшили чисельність угруповання до семи кораблів, серед них три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 20 ракет.

9 січня помер розробник ракетних комплексів "Калібр" Павло Камнєв. Йому було 86 років.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили російські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі