вівторок, 14 березня 2023 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряна тривога ширилася Україною: що відбувалося
Оновлено
4

У низці областей України 14 березня оголосили повітряну тривогу.

Повідомляють про активність ворожої авіації. Telegram-канали пишуть про зліт російських літаків МіГ-31БМ, СУ-24МР та СУ-34.

"Є пуски на півдні. Відомо про вибухи й збиття в Одеській області. Працює система протиповітряної оборони", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська ракета поцілила у житловий будинок Краматорська: кадри з місця трагедії

Українців закликають не ігнорувати сповіщення про небезпеку й пройти в найближчі укриття.

Повітряна тривога шириться Україною
Фото: t.me/alarmukraine
Робота ППО в Одеській області
Робота ППО в Одеській області
Робота ППО в Одеській області

ОНОВЛЕНО:

О 10:47 почали давати відбої тривог на півдні України. Об 11:10 Відбій тривоги оголосили в столиці.

"Ті ракети, якими зараз часто по одній обстрілюють з півночі і з півдня з повітря, – швидше за все, протирадарні. Шукають наше ППО, а знайдуть тільки те, що зараз без солі доїдають", – написав у Telegram голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Під час масованої атаки на Україну 9 березня Росія застосувала різні типи ракет. Зокрема, загарбники випустили шість гіперзвукових ракет "Кинжал", розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, таку тактику росіяни застосувала вперше.

Росія у ніч проти 9 березня випустила по Україні 81 ракету. Із них 34 вдалося збити. Загарбники завдали масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Повітряна тривога ширилася Україною: що відбувалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі