вівторок, 25 грудня 2012 03:20

За три дні американці скупили трирічний запас набоїв

За три дні американці скупили трирічний запас набоїв
Фото: americablog.com

У США різко зросли продажі патронів до автоматичної гвинтівки AR-15. Як пише 24 грудня New York Daily News, за три доби минулого тижня американці купили в Brownells, найбільшій компанії, що продає вогнепальну зброю, стільки обойм такого зразка, скільки зазвичай купують за три з половиною роки.

Продажі різко зросли після подій в школі "Сенді Хук" в місті Ньютаун, штаті Коннектикут, де 20-річний Адам Ленза застрелив 14 грудня 20 дітей і 7 дорослих, використовуючи гвинтівку Bushmaster AR-15, яка належала його матері.

Події в "Сенді-Хук" ініціювали в США новий підйом дискусії про обмеження доступу громадян до вогнепальної зброї. Відповідну петицію, розміщену на сайті Білого дому, підписали за декілька днів майже 200 тисяч осіб. 19 грудня стало відомо про намір президента США Барака Обами підтримати заборону на напівавтоматичну зброю. Крім того, Обама виступив за введення заборони на продаж збройових обойм, в які входять більше десяти патронів, і припинення продажу зброї приватними особами без особливого дозволу.

На тлі можливого посилювання законодавства різко обвалилися акції компаній, що виробляють стрілецьку зброю, при одночасному зростанні попиту на нього, особливо на гвинтівки AR-15.

Зараз ви читаєте новину «За три дні американці скупили трирічний запас набоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі