понеділок, 11 серпня 2008 08:47

За попередніми підсумками референдуму, болівійці схвалюють політику Ево Моралеса

Згідно попередніх підсумків референдуму про довіру, болівійці схвалюють політику президента країни Ево Моралеса. Про проведення референдуму про довіру восьми опозиційним губернаторам і президентові Моралес оголосив в травні 2008 року.

Після підрахунку п"ятдесяти відсотків бюлетенів, згідно даним соціологічного агентства Ipsos APOYO, Моралеса підтримують 56,7 відсотка тих, що голосували. Щоб залишитися на посту президента, йому було потрібно 46,3 відсотка голосів. Хто з губернаторів зможе у результаті зберегти свій пост, поки що не ясно.

Моралес, колишній плантатор коки, став першим президентом Болівії з числа тубільного населення. На президентських виборах 2005 року, Моралес, який обіцяв широкі реформи, що включали націоналізацію ключових секторів промисловості і легалізацію виробництва коки, переміг в першому турі.

Після вступу на посаду Моралес провів націоналізацію нафтогазової галузі і залізниць, підсилив держконтроль за гірничодобувною галуззю і експропріював латифундії для подальшої передачі земельних наділів індіанським общинам.

Ці реформи викликали різку критику і сепаратистські устремління в розвиненіших провінціях сходу країни, де зосереджене нафто- і газодобування, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «За попередніми підсумками референдуму, болівійці схвалюють політику Ево Моралеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі