пʼятниця, 20 січня 2023 01:50

Спецтема: Війна Росії проти України

За кордон тепер можна пересилати документи, що посвідчують особу – що це дасть

За кордон тепер можна пересилати документи, що посвідчують особу – що це дасть
Документи зможуть отримати депортовані українці. Фото: eastnews.ua

Кабінет міністрів дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу.

У міжнародних поштових відправленнях можна буде пересилати паспорти та посвідчення на повернення в Україну. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Це допоможе українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій і Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни посилили депортацію українців

"Депортація українців із тимчасово окупованих територій до РФ стала масштабним злочином окупантів. При цьому громадяни часто залишаються без будь-яких документів, що посвідчують їх особу. Як наслідок – при спробі виїхати з Російської Федерації до третіх країн їм складно перетинати кордон", – йдеться у повідомленні.

З документами українці зможуть повернутися на Батьківщину.

Рішення ухвалили вчора на засіданні Кабміну. Сьогодні Уряд переголосував постанову у зв'язку з уточненням законодавчої термінології.

Російські окупанти вивезли з передмістя знищеного ними Бахмута 30 місцевих жителів. Людей транспортували в Ростов для проведення "фільтрації".

У Рубіжному і в Сіверськонецьку ціни на продукти вдвічі вище ніж в Луганську. Також за три місяці росіяни виділили понад 350 млн руб.на "обстеження" українських дітей для їхньої подальшої депортації з Луганської області до Росії.

Зараз ви читаєте новину «За кордон тепер можна пересилати документи, що посвідчують особу – що це дасть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі