неділя, 15 січня 2023 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни посилили депортацію українців

Росіяни посилили депортацію українців
Українців вивозять до Росії під приводом "евакуації". Фото: eastnews.ua

Росіяни прискореними темпами вивозять українців з тимчасово окупованих територій до РФ.

Їх вивозять під приводом "евакуації", пише Центр національного спротиву.

"Додаткові кошти на розміщення українців отримали Воронезька, Свердловська, Курська, Ростовська області і Краснодарський край РФ. За доброю російською традицією, кошти на розміщення людей розкрадають, а депортованих розміщують в антисанітарних умовах. Для людей виділяють занедбані санаторії та гуртожитки", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук: Росія готує нову хвилю депортації українців з окупованих територій

Людей депортують з тимчасово окупованих районів Запорізької і Херсонської областей.

"Зазначимо, що для створення підґрунтя так званої "евакуації" росіяни спочатку припиняють роботу соціальних закладів і посилюють обстріли, аби зробити життя місцевих нестерпним. Після чого оголошують спочатку добровільну, а потім примусову "евакуацію", – наголошує ЦНС.

Російські окупанти вивезли з передмістя знищеного ними Бахмута 30 місцевих жителів. Людей транспортували в Ростов для проведення "фільтрації".

У Рубіжному і в Сіверськонецьку ціни на продукти вдвічі вище ніж в Луганську. Також за три місяці росіяни виділили понад 350 млн руб.на "обстеження" українських дітей для їхньої подальшої депортації з Луганської області до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посилили депортацію українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі