четвер, 12 січня 2023 01:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук: Росія готує нову хвилю депортації українців з окупованих територій

Верещук: Росія готує нову хвилю депортації українців з окупованих територій
Відповідати за депортацію українців будуть всі причетні - від простих виконавців до тих, хто віддавав накази. Фото: delo.ua

Російські окупанти готують нову хвилю депортацій українців з тимчасово окупованих територій. Це є актом геноциду, відповідальність за який понесуть не тільки організатори, а й виконавці.

Україна має докази з розвідувальних джерел, що РФ готує новий акт депортаційного геноциду, тому Україна пропонує російським чиновникам добре подумати, оскільки відповідатимуть за це всі росіяни, заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі Національного марафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Хотіла б звернутися до чиновників ворожої держави, щоб вони добре подумали перед тим, як це робити, тому що відповідати будуть всі - від тих, хто приймав такі укази, до водія, який вивозив примусово українців на територію Росії" - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть вчинити потужний теракт ‒ ЦНС

Під нову хвилю депортації підпадають окуповані території Херсонської області. Зараз окупанти вивозять українців в усі регіони Росії - так, Україна має інформацію, що її громадяни утримуються в 57 російських регіонах, в тому числі Сибіру і на Далекому Сході. При цьому окупантами повністю перекриті шляхи евакуації на контрольовану Україною територію: людям відмовляють у виїзді, тому люди виїжджають через РФ і треті країни.

"Ми ретельно фіксуємо ці факти та очевидно, що це буде основою спецтрибуналу та основою звинувачень проти Росії та їхніх посадових осіб" - зазначила вона.

Російські окупанти вивезли з передмістя знищеного ними Бахмута 30 місцевих жителів. Людей транспортували в Ростов для проведення "фільтрації".

У Рубіжному і в Сєвєродонецьку ціни на продукти вдвічі вище ніж в Луганську. Також за три місяці росіяни виділили понад 350 млн руб.на "обстеження" українських дітей для їхньої подальшої депортації з Луганської області до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Верещук: Росія готує нову хвилю депортації українців з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі