понеділок, 02 січня 2023 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розкрив схему окупантів з виманювання луганчан на територію РФ

Гайдай розкрив схему окупантів з виманювання луганчан на територію РФ
Повернення дітей затримують, змушуючи батьків виїжджати за ними. Фото: eastnews.ua

У Рубіжному та в Сіверськодонецьку ціни на продукти вдвічі вищі, ніж у Луганську.

За три місяці росіяни виділили понад 350 млн руб. на "обстеження" українських дітей для їхньої подальшої депортації, повідомив 2 січня очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай у Telegram.

"Починаючи з жовтня, росіяни спрямували понад 350 млн руб. на так звані обстеження 100 тис. дітей на тимчасово окупованих територіях, завозили в захоплені регіони лікарів. Останні роблять медичні огляди, щоб мати підставу примусово відправити дитину на "лікування" в Росію. Повернення дітей затримують, змушуючи батьків виїжджати за ними, після чого назад родину вже не пускають через "воєнний стан" на ТОТ", – ідеться в повідомленні.

Також на Луганщині вчергове посилили фільтраційні заходи – росіяни шукають корегувальників.

"Почастішали випадки, коли мобільні телефони мирних громадян вилучали, так би мовити, "із кінцями", – заявив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розказав, що дасть ЗСУ звільнення Кремінної

Жителі окупованої частини області перед Новим роком вирішили перевірити новорічні ціни в населених пунктах регіону. В захоплених 2022 року Сіверськодонецьку і Рубіжному продукти коштують удвічі дорожче, ніж у Луганську.

Щодня росіяни зазнають значних втрат на фронті та продовжують використовувати цивільні заклади для потреб лікування бойовиків.

"У Первомайську в приміщені місцевої школи окупанти розгорнули "польовий госпіталь" та лікують майже 100 військовослужбовців. Крім того, в місцевому пологовому будинку, облаштованому під госпіталь, проходять лікування понад 150 поранених "вагнерівців", – додав глава ЛОВА.

За минулу добу на Донбасі підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області, а також Роздолівка, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Озерянівка, Опитне і Красногорівка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розкрив схему окупантів з виманювання луганчан на територію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі