вівторок, 19 січня 2010 09:37

За добу від грипу та ГРВІ померли 10 людей

За добу від грипу та ГРВІ померли 10 людей

В Україні за останню добу від грипу і ГРВІ загинули 10 людей. Всього станом на 18 січня число смертей від грипу і ГРВІ збільшилося до 996 людей повідомляє Міністерство охорони здоров"я України.

За даними відомства, всього в країні відзначено 4 млн 275 тис. 410 випадків захворювання, при цьому за останню добу захворіла 30 тис. 791 людина.

Як повідомлялося, представники Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) попередили, що грип А (H1N1) нікуди не зник, не дивлячись на відчутне зниження числа хворих. За словами глави організації Маргарет Чан, необхідно зберігати пильність, оскільки вірус А (H1N1) може мутувати і прийняти ще небезпечнішу форму. Згідно з даними ВООЗ, від вірусу так званого "свинячого грипу" померли більше 11 тис. людей в 200 країнах світу.

Епідеміологічна ситуація в жовтні-грудні 2009 року не вплинула на показники смертності в Україні.

Мінохорони здоров"я раніше прогнозувало, що друга хвиля епідемії грипу може початися в січні 2010 року, а третя - приблизно на початку весни.

30 жовтня 2009 року Міністерство охорони здоров"я оголосило епідемію грипу в Україні. У зв"язку з цим у ряді регіонів був тимчасово введений карантин.

За матеріалом РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «За добу від грипу та ГРВІ померли 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі