субота, 19 березня 2022 17:44

Спецтема: Війна Росії проти України

З персоналом на ЧАЕС встановили канали зв'язку

З персоналом на ЧАЕС встановили канали зв'язку
Параметри радіаційної обстановки на майданчику ДСП "Чорнобильська АЕС" не перевищують своїх контрольних рівнів. Фото: ua.news

Держінспекція ядерного регулювання налагодила канали зв'язку з персоналом Чорнобильської АЕС.

Комунікують через керівництво станції у місті Славутич. Про це інформує Держатомрегулювання в телеграм-каналі.

Зараз неможливо стежити за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ЧАЕС та на території зони відчуження. Також неможливий контроль ядерних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запорізькій АЕС полагодили лінію електропередач

"Контрольовані параметри об'єкта "Укриття", потужність дози гамма-випромінювання та щільність нейтронного потоку у реакторних приміщеннях зруйнованого енергоблоку № 4 не перевищують допустимих меж.

Параметри радіаційної обстановки на майданчику ДСП "Чорнобильська АЕС" не перевищують своїх контрольних рівнів. За відсутності показань по АСКРО RADOS дані отримуються за допомогою вимірів, проведених оперативним персоналом ДСП "Чорнобильська АЕС" переносними приладами в точках розташування датчика ПЕД АСКРО RADOS. Окремі точки контролю є недоступними для вимірювання переносними приладами," - сказано в повідомленні.

9 березня внаслідок ворожих дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція була повністю знеструмлена.

У сховищі ядерного палива-1 зберігається близько 20 тис. відпрацьованих паливних збірок, які потребують постійного охолодження.

Коли світло зникло, виникла загроза зростання температури у басейнах витримки. Це могло спровокувати випаровування і вихід радіоактивних речовин у довкілля.

Електропостачання вдалось відновити лише 13 березня завдяки зусиллям фахівців НЕК "Укренерго".

Надійне електроживлення ЧАЕС є критичним з точки зору ядерної безпеки. Персонал ЧАЕС, що не мав ротації з початку військової агресії, виснажений психологічно і фізично, і не може якісно проводити обслуговування станції.

18 березня голова громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Олександр Сирота заявив, що окупанти використовують нову тактику у Чорнобилі Київській області, зокрема у зоні відчуження ЧАЕС - обстрілюють найближчі населені пункти з повітря та швидко тікають.

Зараз ви читаєте новину «З персоналом на ЧАЕС встановили канали зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі