понеділок, 19 жовтня 2009 11:34

З Херсона немає куди вивозити сміття

З Херсона немає куди вивозити сміття

Мерія Херсона і Херсонське обласне управління екології поки не змогли узгодити питання вивозу твердих побутових відходів (ТПВ) у 2010 році на єдине звалище в місті.

Про це журналістам повідомив заступник міського голови Херсона Володимир Пепель.

Діючий полігон твердих побутових відходів офіційно експлуатується в Херсоні (між Північним мікрорайоном Суворовського району і селищем Зеленівка Дніпровського району) з 1968 року. Термін експлуатації нинішнього звалища площею більш як 30 га закінчився в 2007 році. Але в мерії Херсона вважають за можливе подальшу експлуатацію полігону до 2011 року за умови його паралельної поетапної рекультивації.

"Інспектуючі служби не узгоджують ліміти з вивезення сміття, хоча ми вважаємо, що з урахуванням поетапної рекультивації полігон може прослужити ще кілька років. Рекультивація ведеться", - сказав В.Пепель.

При цьому він зазначив: "Ви всі бачили, що відбувається в Тернополі, коли сміття з міста не вивозитися, у нас можливо повторення ситуації".

Також В. Пепель повідомив, що технологія робіт на звалищі передбачає створення на полігоні ТПВ рекультиваційного покриття у вигляді терикону заввишки 45 метрів від днища котловану. Роботи з поетапної рекультивації полігону ТПВ ведуться в Херсоні з 2008 р.

У 2007 році за кошти Фонду охорони навколишнього природного середовища міськбюджету Херсона було розроблено проектну документацію, в якій передбачається виконання робіт з рекультивації вартістю 15,3 млн. грн.

Як повідомлялось, починаючи з квітня 2009 р. у Тернополі жителі прилеглих до міського звалища сіл блокували вивезення ТПВ у зв`язку з тим, що термін експлуатації полігону було вичерпано, а роботи з його рекультивації просувалися поволі. Блокування тривало кілька місяців. Зараз у місті виникли істотні проблеми з утилізацією ТПВ.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «З Херсона немає куди вивозити сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі