вівторок, 29 вересня 2009 20:17

Сміття у Тернополі на звалище вивозитимуть у супроводі міліції

Сміття у Тернополі на звалище вивозитимуть у супроводі міліції

Міський голова Тернополя Роман Заставний заявляє, що завтра відновиться вивіз сміття на Малашевське сміттєве звалище у супроводі міліціонерів.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

Мер повідомив, що після того, як вчора судові виконавці спільно з працівниками правоохоронних органів розблоковували дорогу до Малашевського сміттєвого звалища, виконуючи відповідне рішення Тернопільського окружного адміністративного суду за позовом мерії, з міста за 7 годин вдалося вивезти понад 50 вантажівок зі сміттям. Проте відразу після від"їзду міліціонерів, о 18.00, дорога знову була перекрита. "Люди зібралися самі або їх там хтось зібрав, але факт, що дорога знов заблокована", - повідомив мер. Він відзначив, що сьогодні в Тернополі наповнюють контейнери сміттям, а завтра перевізники знову збиратимуть його з контейнерів і у супроводі міліції везтимуть на Малашевське сміттєве звалище. "Працівники правоохоронних органів з розумінням ставляться до ситуації. Вчора вони спрацювали дуже професійно", - відзначив Заставний.

За його даними, вчора до прибуття працівників міліції жителі Малашевців витягнули з кабіни тракториста, який приїхав розрівнювати сміття, і "хотіли вчинити над ним певні дії, отже, чоловік покинув робоче місце". "Тому ми вимушені вивозити сміття у супроводі міліції, щоб нікого не підставляти, давати можливість людям працювати, щоб вони не боялися, що зараз в їх кабіну полетить камінь", - констатував Заставний.

Нагадаємо, з 1 серпня жителі сіл, прилеглих до Малашевського сміттєвого звалища, куди вивозиться сміття з Тернополя, перекрили дорогу на звалище. Люди блокували дорогу майже 2 місяці, ведучи цілодобове чергування.

Офіційно звалище закрите для використання екологами і санстанцією з 1997 року. Сміттєве звалище знаходиться в другому поясі зони санітарної охорони Верхнє-Івачевського водозабору, звідки постачається вода для Тернополя. Шар геологічних порід на плато сформований породами, які не в змозі виконувати функції водонепроникного екрану. Отже, існує загроза попадання забруднюючих речовин з поверхні звалища в продуктивний водоносний шар.

З 21 серпня до 3 вересня сміття з Тернополя вивозили і в інші області, але не повністю, оскільки через велику відстань перевізники сміття робили менше рейдів. Отже, відходи в дворах продовжували накопичуватися.

4 вересня заступник Тернопільської міської голови з питань житлово-комунального господарства Микола Марценюк повідомив, що вивіз сміття з міста повністю припинений.

Через деякий час сміття з міста стали знову вивозити завдяки тимчасовим домовленостям з різними населеними пунктами.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Сміття у Тернополі на звалище вивозитимуть у супроводі міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі