четвер, 30 квітня 2009 10:14

З 1 червня тарифи на компослуги у столиці зростуть на 50%

З 1 червня тарифи на компослуги у столиці зростуть на 50%

Виконуючий обов"язки голови Київської міської адміністрації Анатолій Голубченко підписав п"ять розпоряджень про поетапне підвищення тарифів на усі види житлово-комунальних послуг для населення столиці.

З 1 червня тарифи будуть збільшені в середньому на 50%.

"Завтра (30 квітня) будуть офіційно опубліковані п"ять розпоряджень про поетапне приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня", - сказав Голубченко, відзначивши, що другий і третій етапи підвищення намічені на 2010 рік.

Профспілки сумніваються в законності цих розпоряджень

Рахунки за послуги по нових тарифах кияни одержать уже в липні. Однак представники профспілок сумніваються в законності цих розпоряджень, оскільки вони не пройшли процедуру громадського обговорення.

За словами Голубченка, на першому етапі на 50% будуть підвищені тарифи на опалення і подачу гарячої води, на подачу холодної води і водовідвід. На 50% від різниці між економічно обґрунтованими і нині діючими підвищаться тарифи на утримання житлових будинків і прибудинкових територій (окремо для кожного будинку).

При цьому виконуючий обов"язки міського голови не уточнив рівень економічно обґрунтованих тарифів.

Як відомо, нині тариф на утримання житлових будинків і прибудинкових територій у Києві складає 1,04 гривні за кв. м житлоплощі, на опалення - 1,6 гривні за кв. м житлоплощі, на подачу холодної води і водовідвід, а також на подачу гарячої води - 8,14 гривень і 25,89 гривень з одного мешканця на місяць.

Це вже не перша спроба столичної влади підвищити тарифи на компослуги. Зокрема, у жовтні 2008 року КМДА запропонувала підвищити тарифи на централізоване опалення і водопостачання. Тоді ж на громадські слухання був винесений проект розпорядження про введення в столиці диференційованих тарифів на утримання житлових будинків і прибудинкових територій.

30 січня 2009 року мер Києва Леонід Черновецький заявив про підписання розпоряджень трьох розпоряджень, згідно яким з 1 лютого в столиці планувалося підвищити тарифи на компослуги для населення.

Однак розпорядження міського голови скасував своїм указом президент Віктор Ющенко та доручив органам прокуратури розглянути порушення, зв"язані з тарифною політикою КМДА.

Як відомо, 25 грудня 2008 року депутати Київради прийняли мораторій на підвищення тарифів для населення до закінчення опалювального сезону. Однак 23 квітня на сесії Київради це рішення було скасоване.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «З 1 червня тарифи на компослуги у столиці зростуть на 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі