середа, 09 серпня 2023 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи виходять окупанти з Нової Каховки: Гуменюк пояснила

Чи виходять окупанти з Нової Каховки: Гуменюк пояснила
Окупанти лише імітують вихід з Нової Каховки. Фото: eastnews.ua

Окупанти імітують вихід з Нової Каховки Херсонської області, щоб заманити туди українські війська.

Таку тактику застосовували в Олешках Херсонської області. Спочатку відходили, а потім зненацька туди поверталися. Про це сказала начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає "24 канал".

"Це кроки гібридної війни, вони намагаються переорієнтовувати Сили оборони на ті напрямки, які вважають для себе більш надійними і більш укріпленими, щоб саме там проводити свої операції. Але ми дуже добре знаємось на цих хитрощах і на тому, до яких маневрів вдаються окупанти", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прорвали лінію оборони росіян на Таврійському напрямку

Загарбники шукають тактику, яка спрацює.

"З цим пов'язане і посилення обстрілів Почайківського напрямку, щоб перемикнути туди нашу контрбатарейну боротьбу, посилення обстрілів безпосередньо Херсона, як обласного центру і місця скупчення людей, та інших населених пунктів, де наші вороги намагаються точково позначити необхідність присутності Сил оборони", – пояснила Гуменюк.

Українська розвідка активізувалася у Херсонській області, звідки росіяни у спробі відбити безперервні українські атаки перекидають підрозділи ВДВ під Роботине на Запоріжжі. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

7 серпня Збройні сили України здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Вони не зробили жодних підтверджених або заявлених наступів. Міноборони Росії стверджує, що російські сили відбили українські атаки біля Синьківки у 8 км на північний схід від Куп'янська) та Стельмахівки в 15 км на північний захід від Сватового. Підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ РФ) нібито відбили українську атаку поблизу Новоселівського в 16 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Чи виходять окупанти з Нової Каховки: Гуменюк пояснила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі