вівторок, 08 серпня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали актуальні карти боїв в Україні
8

Українська розвідка активізувалася у Херсонській області, звідки росіяни у спробі відбити безперервні українські атаки перекидають підрозділи ВДВ під Роботине на Запоріжжі.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

7 серпня Збройні сили України здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Вони не зробили жодних підтверджених або заявлених наступів. Міноборони Росії стверджує, що російські сили відбили українські атаки біля Синьківки у 8 км на північний схід від Куп'янська) та Стельмахівки в 15 км на північний захід від Сватового. Підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ РФ) нібито відбили українську атаку поблизу Новоселівського в 16 км на північний захід від Сватового.

Російська армія 7 серпня вела наступ на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна. На геолокаційних кадрах, опублікованих 5 серпня, видно, що російські окупанти захопили Новоселівське. Російське МО стверджувало, що російські війська просунулися в українську оборону поблизу Вільшани (15 км на північний схід від Куп'янська) і на 11 км уздовж фронту на Куп'янському напрямку за останні три дні.

Сили РФ захопили українські позиції біля Кармазинівки в 13 км на південний захід від Сватового. Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ відбили російські атаки поблизу Синьківки, на схід від Петропавлівки в 7 км на схід від Куп'янська, на північ від Іванівки, на південь від Новоселівського, поблизу Новоєгорівки, Сергіївки та біля Надії.

В Міноборони Росії заявили, що 7 серпня українські сили здійснили невдалі обмежені наземні атаки в районі Кремінної. У Міноборони Росії заявили, що підрозділи Центрального угруповання військ відбили українські атаки в районі Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної) та поблизу Торського ( 14 км на захід від Кремінної).

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки навколо Кремінної 7 серпня, але не зробили жодних підтверджених або заявлених наступів. Окупанти здійснили безуспішні атаки в районі Серебрянського лісу та поблизу Білогорівки в 10 км на південь від Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терор на паузі: в ЗСУ пояснили зміну тактики окупантів

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

На Донбасі українські воїни пішли в наступ поблизу Бахмута, але не просунулися 7 серпня. Російський військовий блогер стверджував, що українські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі між Ягідним за 2 км на північ від Бахмута і Берхівкою в 6 км на північний захід від міста-фортеці. Там тривають бої.

Численні російські джерела стверджували, що українська піхота безуспішно атакувала російські війська в напрямку Берхівського водосховища на північному фланзі Бахмута. Кілька російських джерел також стверджували, що невеликі групи української піхоти безуспішно атакували російські війська поблизу Кліщіївки в 7 км на південний захід від міста.

Поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки досі гаряче. Російські війська вели наступальні операції поблизу Бахмута, але такожж не просувалися 7 серпня. Безуспішно атакували українські сили поблизу Андріївки, Курдюмівки, Диліївки в 15 км на південний захід від Бахмута, а також Дружби у 18 км на південний захід від міста. Здійснили вороги й контратаку біля Курдюмівки.

Російські війська вели наступ уздовж лінії Авдіївка-Донецьк, але не просунулися. Вели невдалі наземні атаки поблизу Авдіївки, Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька) та Мар'їнки (на південно-західній частині околиці міста Донецька).

Російські джерела стверджували, що російські сили проводили штурмові операції в Мар'їнці та на північний захід від Авдіївки. На Авдіївському та Мар'їнському напрямках націлені насамперед на захоплення Красногорівки, Мар'їнки та прилеглих населених пунктів.

7 серпня російські війська здійснили обмежену невдалу наземну атаку вздовж кордону Донецько-Запорізької області. Намагалися відновити втрачені позиції поблизу Старомайорського в 9 км на південь від Великої Новосілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни посилили артобстріли ЗСУ. Маляр назвала "шалені цифри"

ЗСУ тим часом продовжили наступальні дії в західній частині Запорізької області, але не досягли успіхів. Продовжують успішні наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку та зміцнюють позиції поблизу Малої Токмачки в 10 км на південний схід від Оріхова та Роботиного в 15 км на південь від Оріхова.

Російські військові блогери стверджували, що українські війська здійснили обмежену піхотну атаку за допомогою бронетехніки та підтримки танків у напрямку Роботиного, але російські війська її відбили. Один військовий блогер зазначив, що українська активність на цій ділянці фронту є відносно низькою, і стверджував, що невелика диверсійно-розвідувальна група здійснила невдалу спробу вилазки на П'ятихатки в 25 км на південний захід від Оріхова.

7 серпня російські війська здійснили контратаки та нібито відновили деякі втрачені позиції в західній Запорізькій області. Провели невдалі наступальні операції поблизу Роботиного, куди перекидають ВДВ.

Підрозділи російських ВДВ передислокуються з Херсонської області в район Роботиного для захисту від безперервних українських атак. Глава Чечні Рамзан Кадиров також заявив, що в районі Оріхова воюють підрозділи чеченського батальйону "Восток-Ахмат".

7 серпня російські та українські сили продовжували артилерійський вогонь у Херсонській області. Російські війська завдали ударів по населеним пунктам на західному (правому) березі Дніпра, включно з містом Херсон.

Російський військовий блогер попередив, що українські війська активізували розвідку з безпілотників та контрбатарейний вогонь у Херсонській області. Батальйон ГУР "Шаман" продовжує дії на окупованому Росією східному (лівому) березі Херсонської області, але не уточнили, де саме відбуваються ці дії.

Спецпризначенці проводять успішні операції на лівобережжі Херсонщини. Про це у понеділок, 7 серпня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Показали актуальні карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі