неділя, 11 серпня 2024 17:58

ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: з'явилися нові відео

ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: з'явилися нові відео
ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: Фото: скріншот з відео

У соцмережах з'явилися кілька нових відео з російськими військовими, узятими в полон у Курській області РФ, імовірно Силами оборони України.

На одному з таких видно військового, який охороняє групу з понад 15 полонених. Відео опублікував Telegram-канал WARSHAL.

"ЗСУ пачками беруть рашистів у полон в Курській області", - сказано в коментарі до відео.

Ще одне відео було опубліковане у російському Telegram-каналі russia no context. На ньому видно групу людей поруч з вантажівкою на дорозі. Троє з них стоять на узбіччі, потім до них приєднується четвертий, деякі лежать на землі, інші - пересуваються.

"Курська область. Підписник стверджує, що взяті в полон нові строковики", - сказано у коментарі до відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перекидають морську піхоту з Донеччини для захисту Курська: відео

Російський Telegram-канал Astra опублікував також фото та відео російського строковика Олександра Солодова, який, за його даними, потрапив в полон у Курській області.

На відео той стверджує, що служить в полку 488 в місті Клинці, та розповідає, що разом з ним в полон здались дев'ятеро російських військових: п'ятеро строковиків, один мобілізований, один сержант, один прикордонник та один капітан.

Astra пише, що підтвердила особоу Солодова, зв'язавшись з його матір'ю на ім'я Оксана, яка повідомила, що її син в полоні і говорив з нею по відеозв'язку.

Операція в Курській області, в якій беруть участь тисячі українських солдатів, спрямована на виявлення слабких місць російської оборони та дестабілізацію ситуації всередині країни.

Українські сили будуть дотримуватись міжнародного гуманітарного права і не мають намірів анексувати захоплені території. Про це на умовах анонімності повідомив France24 військовий чиновник

За словами чиновника, операція розпочалася з переходу українських військ через кордон і націлена на те, щоб завдати Росії значних втрат і розтягнути її оборонні позиції. Російська влада заявила про розгортання близько 1000 українських солдатів під час вторгнення, що, на їхню думку, стало несподіванкою для Кремля.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: з'явилися нові відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі