понеділок, 12 серпня 2024 11:34

ЗСУ можуть надовго залишитися у Курській області - ЗМІ

ЗСУ можуть надовго залишитися у Курській області - ЗМІ
Українські війська риють окопи на російській території. Фото: 43 окрема механізована бригада

З'явились докази, що українські військові збирають залишитись довше у Курській області РФ.

Там перебуває частина або до п'яти бригад чисельністю 2 тис. осіб плюс щонайменше один окремий батальйон чисельністю 400 осіб, передає Forbes.

"Українці риють траншеї. Очікуючи на позиційну війну вздовж або поблизу наявної лінії фронту, росіяни теж окопуються", - йдеться у статті.

Хоч обидві сторони зміцнюють свої позиції, та це не означає, що українці закінчили наступ. Це також не означає, що росіяни не можуть контратакувати і відтіснити ЗСУ до кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї прокоментували "ситуацію" у Курській області

"Але це означає, що стабілізація лінії фронту і довгострокова українська окупація частини Курська - на порядку денному", - наголошують аналітики.

Для будівництва укріплень обидві сторони використовують промислові екскаватори, повідомляють українські джерела.

Наступ Збройних сил України у Курській області РФ дозволила Силам оборони тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту, продовжуючи протистояння на всій території воєнних дій.

Українська операція в Курській області змусила Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку, повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть надовго залишитися у Курській області - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі