пʼятниця, 04 липня 2008 11:59

Всесвітній банк в секретному звіті назвав причину продовольчої кризи

Біопаливо стало основною причиною світової продовольчої кризи, викликавши 75-відсоткове зростання цін на продукти харчування. Про це йдеться в секретному звіті Всесвітнього банку.

Висновки в звіті були зроблені на підставі детального аналізу обставин кризи, проведеної провідними економістами. Втім, імена дослідників не називаються.

Закінчений в квітні 2008 року документ не був оприлюднений, можливо, щоб "не збентежити" президента США Джорджа Буша. Раніше американський уряд заявляв, що через біопаливо ціни на продовольство виросли менш ніж на 3 відсотки.

Згідно даних Всесвітнього банку, з 2005 року ціни на продукти в світі, зокрема на зерно, виросли вдвічі і досягли максимуму за останніх 30 років. Через кризу в низці країн, зокрема в Єгипті, на Гаїті, в Пакистані та африканських державах пройшли голодні бунти.

Варто відзначити, що ще в січні 2008 року президент компанії PepsiСo Індра Нуї говорила про те, що в найближчі два-три роки ціни на продукти різко виростуть перш за все через ініціативу урядів різних країн світу по субсидуванню виробництва біопалива, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітній банк в секретному звіті назвав причину продовольчої кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі