середа, 03 квітня 2024 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили відреагували на заяву Лукашенка про війну

Повітряні сили відреагували на заяву Лукашенка про війну
В ЗСУ не виключають поновлення авіаударів з території Білорусі. Фото: eastnews.ua

В Збройних силах України прокоментували нещодавню заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка щодо підготовки до війни.

Сили оборони не виключають поновлення авіаударів по Україні з території Білорусі, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми вже бачили, як білоруський так званий президент уже надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Ми не виключаємо, зокрема, і авіаційного застосування з їхньої території. Авіація - це високомільний рід військ, оскільки вона за досить короткий час може переміщатися на великі відстані, нести різного роду навантаження", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі розпочались військові навчання біля кордону з Україною, Польщею і Литвою

Росіяни під час навчань використовують білоруські аеродроми.

"Тому звісно, Білорусь несе загрозу. Водночас Україна готова до різного розвитку подій і слідкує за переміщенням ворожих літаків. Для цього використовується інформація розвідки як української, так і партнерів", - додав Євлаш.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни.

На території Білорусі немає угрупування військ, яке б здійснило вторгнення, повідомляв у лютому речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили відреагували на заяву Лукашенка про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі