субота, 09 квітня 2022 19:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог зосереджує основні зусилля на захопленні Маріуполя - Генштаб

Ворог зосереджує основні зусилля на захопленні Маріуполя - Генштаб
Російські війська продовжують штурмові дії на Донецькому напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог зосереджує основні зусилля на захоплення Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм.

Російські загарбники продовжують штурмові дії на Донецькому напрямку та підсилюють свої угруповання на Харківщині, йдеться у зведенні Генштабу.

"На Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка.

Водночас загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ у районах Новотошківського, Степного і Мар'їнки", - говориться у повідомленні.

На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українське сафарі 2.0" продовжується - ЗСУ знищили ворожих офіцерів

Повідомляється також, що з метою нарощування угруповання військ із Бєлгородської області РФ у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

"Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об'єктах на всій території України", - зазначили також у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку окупанти не полишають спроб утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не зафіксовано.

"Українські захисники та захисниці тримають оборону й поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках", - йдеться у зведенні Генштабу.

Маріуполь Донецької області намагаються взяти штурмом 10 тис. рашистів. Їм протистоять українські захисники міста. Таку кількість ворогів назвав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Ворог зосереджує основні зусилля на захопленні Маріуполя - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі