субота, 26 березня 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог заплутався у власній пропаганді: Росія змінила цілі вторгнення в Україну

Ворог заплутався у власній пропаганді: Росія змінила цілі вторгнення в Україну
Про "денацифікацію" та "демілітаризацію" в РФ не згадують останні дні. .Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО

Командування Генштабу збройних сил Росії змінило риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення на територію України.

Зокрема, начальник Генштабу ЗС РФ Сергій Рудський просуває наратив, що основна мета "спецоперації" в Україні - повне визволення Донбасу, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Про "денацифікацію" та "демілітаризацію" нашої країни Рудський останні кілька днів не згадує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія застосує ядерну зброю в 4 випадках - Медведєв

Крім того, міжнародний відділ пропагандистського медіа "РИА Новости" публікує мапу, на якій зафіксовано, що російські окупанти протягом двох тижнів не здійснюють наступ у жодному напрямку.

Більше того, на пропагандистській карті зображено скупчення українських військових біля тимчасово заблокованих окупантами українських населених пунктів.

"Ці факти можуть свідчити про те, що ворог поступово змінює інформаційний ґрунт для російського населення. Оскільки "спецоперація" пішла не за запланованим у кремлі сценарієм, росіян готують до менш грандіозних "перемог"", — йдеться у повідомленні.

Російські пропагандисти активно займаються розповсюдженням фейків та ведуть інформаційну війну. Відтак вони брехали, що сусідні держави, в тому числі й Польща, хочуть захопити території України. Росія вдається до маніпуляцій. Зокрема, на окупованих територіях ворог намагається ввести в обіг власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. На думку ворога, це повинно ускладнити взаємодію нашої держави з її громадянами.

Зараз ви читаєте новину «Ворог заплутався у власній пропаганді: Росія змінила цілі вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі