пʼятниця, 28 червня 2024 11:28

Дані про несплачені ухилянтами штрафи бачитимуть працівники ТЦК - новий закон

Дані про несплачені ухилянтами штрафи бачитимуть працівники ТЦК - новий закон
У реєстр "Оберіг" вноситимуть дані про відкриті стосовно ухилянтів виконавчі провадження. Фото: mukachevo.net

Співробітники ТЦК та СП зможуть побачити у реєстрі "Оберіг" дані про відкрите стосовно ухилянта виконавче провадження.

Доступними для ТЦК також будуть відомості про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Такі зміни передбачає підписаний президентом 26 червня закон №3783-IX про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони пояснили, чому вони проти продовження терміну оновлення даних

Відповідно до постанови Кабміну №559 військово-обліковим документом призовників, військовозобов'язаних та резервістів в електронній формі є відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в реєстрі "Оберіг". А також відомостей щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції.

Новим законом розширено перелік відомостей, які будуть вноситися до реєстру "Оберіг". Туди, зокрема, потраплять відомості про притягнення до адміністративної відповідальності. Йдеться про дату, номер, короткий зміст протоколу або постанови про адміністративне правопорушення. Включатимуть до реєстру також відомості про примусове виконання рішення щодо особи-боржника (реквізити та відомості виконавчого документа).

Тому дані про несплачений ухилянтом штраф та, відповідно, блокування його рахунків, також будуть відображатися в Реєстрі "Оберіг".

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

Для порушників було значно підвищено розміри штрафів.

Зараз ви читаєте новину «Дані про несплачені ухилянтами штрафи бачитимуть працівники ТЦК - новий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі