четвер, 27 червня 2024 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони пояснили, чому вони проти продовження терміну оновлення даних

В Міноборони пояснили, чому вони проти продовження терміну оновлення даних
Військовозобов'язані українці мають достатньо можливостей оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Фото: РБК-Україна

Військовозобов'язані українці мають достатньо можливостей оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.

Саме тому в Міноборони не підтримують подовження цих строків. Про це в ефірі телемарафону сказав речник відомства Дмитро Лазуткін.

"Міністерство оборони на даний момент не підтримує цей законопроєкт і не вважає доцільним продовження терміну з 60 до 150 днів для оновлення даних, тому що наразі існують можливості оновити ці дані в ТЦК та СП, ЦНАПах та (додатку) "Резерв+", де це зробити можна за лічені хвилини", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство оборони не підтримує законопроєкт про 150 днів на оновлення даних

Лазуткін наголосив, що всі військовозобов'язані, призовники та резервісти можуть це зробити.

"Тому ми не бачимо сенсу подовжувати цей термін. Зараз потрібно негайно оновити військово-облікову базу, щоб усвідомлювати, скільки українців придатні захищати Батьківщину", - зазначив речник МОУ.

На уточнююче запитання Лазуткін зазначив, що станом на ранок 27 червня, 2 мільйони 430 тисяч військовозобов'язаних українців оновили свої дані, з них - 1 млн 852 тисячі – через застосунок "Резерв+".

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони пояснили, чому вони проти продовження терміну оновлення даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі