пʼятниця, 06 жовтня 2023 07:46

Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus

Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus
Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus. Фото: ukrayina.pl

Союзники мають однозначно реагувати на кожен воєнний злочин Росії проти України та її народу.

Партнери повинні озброювати Сили оборони України. Про це у Twitter написав колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Він також закликав Німеччину розблокувати постачання крилатих ракет для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воллес оцінив контрнаступ України і згадав про Крим

За словами Воллеса, щоразу, коли Росія б'є по цивільних і порушує міжнародне право, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, "треба реагувати".

"Ми зробили це з ПЗРК Starstreak і ракетами Storm Shadow. Тепер Німеччина має відправити свої ракетні комплекси Taurus в Україну і приєднатися до Великої Британії та Франції", – написав він.

Воллес також нагадав рецепт, як припинити війну.

"На Заході говорять про це весь час. Мир настане, якщо Росія припинить незаконне вторгнення і піде з України", ‒ наголосив Воллес.

Уряд Німеччини не планує найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus. ФРН формально не відмовила у наполегливому проханні українського уряду, але дала зрозуміти, що Taurus наразі не надасть, пише німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела у німецькій та українській владі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стурбований тим, що за допомогою далекобійних ракет ЗСУ можуть уразити Кримський міст. Саме тому постачання Taurus Україні найближчим часом не буде.

Зараз ви читаєте новину «Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі