середа, 02 січня 2013 16:20

У Франції з'явилися комікси про життя пророка Мухаммеда

 

У Франції у продажу з'явилися комікси про життя пророка Мухаммеда, які були створені авторами сатиричного щотижневого журналу "Charlie Hebdo", що друкував раніше карикатури на пророка, повідомляється на сайті видання.

Першу частину коміксів "Життя Мухаммеда" можна придбати он-лайн на сайті "Charlie Hebdo", його вартість складає 6 євро. Як відзначають автори видання, він переслідує, в першу чергу, освітні цілі.

Автори не ставали собі за мету висміяти пророка, а навпаки, прагнуть розповісти про його життя доступною для читача мовою. За словами видавця та ілюстратора "Charlie Hebdo" Стефана Шарбоньє на прізвисько Шарб, у створенні коміксу брали участь представники ісламу і це говорить про те, що він не є образливим для почуттів віруючих.

На сайті не уточнюється, чи з'явилося аналогічне видання на прилавках французьких магазинів.


Раніше творці "Charlie Hebdo" вже неодноразово друкували на своїх сторінках карикатури на пророка Мухаммеда, чим викликали обурення віруючих. У 2006 році журнал передрукував карикатури на пророка Мухаммеда, що з'явилися в данському виданні Jyllands-Posten.

В 2012 році в розпал заворушень через фільм "Невинність мусульман" видання опублікувало нову серію карикатур. Шарбоньє погрожували смертю, в даний час його постійно охороняють поліцейські.

 

Зараз ви читаєте новину «У Франції з'явилися комікси про життя пророка Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі