неділя, 10 квітня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Вкрали навіть старі кросівки: окупанти розграбували духовну семінарію

Вкрали навіть старі кросівки: окупанти розграбували духовну семінарію

Росіяни розграбували духовну семінарію у Ворзелі.

Окупанти вкрали практично все, зокрема пам'ятну чашу зі Святої Меси, яку провіз Папа Римський Іоан Павло ІІ 2001 року, і навіть старі кросівки ректора. Про це повідомив єпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦ Віталій Кривицький у Facebook.

"Мародери важкою технікою відкрили ворота, щоб заїхати в середину і не виїхати з порожніми руками. Вивезли практично все, що можна продати. Від кондиціонерів, пральних машин, комп'ютерів, роутерів, кухонного обладнання аж до старих кросівок отця-ректора, у яких він полюбляв бігати. Останнє навряд чи продадуть, але отцю Руслану від цього легше не буде, як і іншим священникам і семінаристам, які втратили багато особистих речей", - написав він.

Будівля семінарії пошкоджена вибухами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти розграбували лабораторію у Чорнобилі вартістю 6 мільйонів євро

"Потрібен час, щоб життя в семінарію знову повернулося. Немає води, світла, газу. До холодних будиночків вже повернувся ректор, духовний отець, диякони. Прибула група доброзичливих чоловіків, які погодилися розділити ці спартанські умови й допомогти реанімувати семінарію якнайшвидше", - зазначив Кривицький.

У звільнених від окупації містах і селах Харківщини фіксуються такі ж звірства росіян, як і в Бучі Київської області. Загарбників не можна назвати армією. Це мародери, ґвалтівники, вбивці жінок і дітей.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали навіть старі кросівки: окупанти розграбували духовну семінарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі