середа, 23 березня 2022 02:18

Рашисти розграбували лабораторію у Чорнобилі вартістю 6 мільйонів євро

Рашисти розграбували лабораторію у Чорнобилі вартістю 6 мільйонів євро
На базі лабораторії були високоактивні проби та зразки радіонуклідів – зараз вони в руках росіян. Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Російські загарбники розграбували Центральну аналітичну лабораторію в Чорнобилі вартістю 6 млн євро.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

"Російські окупанти розграбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в м. Чорнобиль, яка є унікальним комплексом з потужними аналітичними можливостями, може надавати послуги на будь-якому етапі поводження з РАВ (радіоактивні відходи - Gazeta.ua), від кондиціонування до захоронення, а також на стадії досліджень та розробки технологій", - йдеться у повідомленні.

На базі лабораторії були високоактивні проби та зразки радіонуклідів – зараз вони у росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти змінили тактику в зоні відчуження ЧАЕС

24 лютого російські військові захопили Чорнобильську АЕС. У заручники взяли працівників станції. Україна назвала захоплення ядерним тероризмом. Об'єкт досі перебуває під контролем окупантів.

Експерти заявляють, якщо на Чорнобильській атомній електростанції зникне охолодження резервуарів з відпрацьованим паливом, то може повторитись катастрофа, що сталась на японській АЕС Фукусіма.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти розграбували лабораторію у Чорнобилі вартістю 6 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі