пʼятниця, 18 березня 2022 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику в зоні відчуження ЧАЕС

Окупанти змінили тактику в зоні відчуження ЧАЕС
Нових жертв серед мешканців немає. Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Окупанти використовують нову тактику у Чорнобилі Київській області, зокрема у зоні відчуження ЧАЕС.

Росіяни обстрілюють найближчі населені пункти з повітря та швидко тікають, заявив голова громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Олександр Сирота 18 березня.

"Ворог використовує нову тактику - вистрілив з городу та звалив у зону. Те ж саме стосується літаків - вилітають, розряджають боєкомплект над хатами у людей і тікають назад", - написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили автотранспорт і вивозять техніку: росіяни розграбовують Чорнобиль

Із Іванкова й інших населених пунктів Київського напрямку людей випустили в сторону зони відчуження, напевно, щоб вони виїжджали у Білорусь і створювали потрібну картинку для пропагандистських російських ЗМІ.

"Охочих небагато, але дехто тимчасово осів по селах. Нових жертв серед цивільних наразі немає. Кілька спроб мародерства у селі призвели до нещасних випадків з кінцівками у фігурантів", - розповів Сирота.

У Дитятках із продуктами ситуація стабільна. Зі Страхолісся людям привозять безплатно рибу, українці діляться запасами між собою.

9 березня внаслідок ворожих дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція була повністю знеструмлена.

У сховищі ядерного палива-1 зберігається близько 20 тис. відпрацьованих паливних збірок, які потребують постійного охолодження.

Коли світло зникло, виникла загроза зростання температури у басейнах витримки. Це могло спровокувати випаровування і вихід радіоактивних речовин у довкілля.

Електропостачання вдалось відновити лише 13 березня завдяки зусиллям фахівців НЕК "Укренерго".

Надійне електроживлення ЧАЕС є критичним з точки зору ядерної безпеки. Персонал ЧАЕС, що не мав ротації з початку військової агресії, виснажений психологічно і фізично, і не може якісно проводити обслуговування станції.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику в зоні відчуження ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі