субота, 13 серпня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові попередили українців про загрозу з півдня

Військові попередили українців про загрозу з півдня
Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські окупанти минулої доби обстріляли з танків та артилерії райони Посад-Покровського, Степової Долини та ще 27 населених пунктів.

Агресор завдав на півдні авіаційних ударів біля Осокорівки та Андріївки, повідомили вранці 13 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України. Ворог продовжує ведення повітряної розвідки безпілотниками.

"Противник намагався вести наступальний бій у напрямку Сухий Ставок – Лозове, але успіху не мав і відійшов", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України

В акваторіях Чорного та Азовського морів в готовності до застосування перебувають два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

"Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України", – звітує Генштаб.

Противник зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей. А також створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках і блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.

12 серпня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебували 11 ворожих кораблів Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Військові попередили українців про загрозу з півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі