середа, 24 січня 2024 17:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Військова пояснила, чому краще мобілізуватись раніше, ніж пізніше

Військова пояснила, чому краще мобілізуватись раніше, ніж пізніше
Воюватимуть усі, сказала військова Аліна Михайлова. Фото: suspilne.media

На третій рік повномасштабної російської агресії потрібно бути реалістами і розуміти, що в Україні воюватимуть усі.

Про це сказала військова Аліна Михайлова в інтерв'ю "ТСН".

"Історії про те, що хтось не хоче йти в армію, - всі будуть воювати, хочеш ти цього чи не хочеш. Потрібно змиритися з цим. У нас сьогодні дуже багато анкет до батальйону, ми зараз проводимо мобілізацію, від хлопців 20-21 років, 18 років. Воювати будуть усі. Питання, що поки сьогодні у вас є можливість обрати, з ким ви будете воювати, тобто це батальйон, підрозділ, рота", - сказала військова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба мобілізувати пів мільйона за три-чотири місяці. Тоді буде перелом у війні - Дикий

"Давайте вже на третій рік повномасштабної війни будемо реалістами, будемо говорити, що воювати будуть всі. І ти зараз маєш готуватися, обирати підрозділ, йти до свого ТЦК, подавати документи, вступати проходити КМБ та готуватися. Інших варіантів немає і не буде. Інший варіант, що ми тоді програємо війну", - сказала Аліна Михайлова.

"Якщо ви запитаєте у офіцерів, кого не вистачає, вони скажуть, що, звичайно, не вистачає піхоти. Але він скаже, не вистачає і молодшого офіцерського складу, командирів. На них просто немає людей. Тому що кадрового резерву немає", - заявила військова.

У грудні президент Володимир Зеленський повідомив на пресконференції, що Генеральний штаб ЗСУ запропонував мобілізацію 450-500 тис. громадян.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, за яким створять електронний реєстр військовозобовʼязаних.

Кабінет міністрів внесе до парламенту нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Такий закон потрібен якнайшвидше, оскільки потрібно надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022-го року, а то й раніше, сказали у Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Військова пояснила, чому краще мобілізуватись раніше, ніж пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі