вівторок, 29 вересня 2009 16:58

Військова авіація України у критичному стані - Міноборони

Військова авіація України у критичному стані - Міноборони

Тимчасово виконуючий обов"язки міністра оборони України Валерій Іващенко заявляє, що стан справності авіаційної техніки Збройних сил України оцінюється як критичний і має стійку тенденцію до подальшого зниження.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони у вівторок.

"Сьогодні Збройні сили перебувають в дуже складному стані. Загублені позитивні тенденції розвитку, на досягнення яких в минулі роки було витрачено значні сили. У зв"язку з економічною кризою цього року ситуація значно погіршала і стала настільки критичною, що мова йде вже про істотне обмеження можливостей нашої армії виконувати завдання за призначенням", - відзначив він.

За словами Іващенка, головна причина такої проблеми - це відсутність належного фінансування і, одночасно, недосконала система ефективного управління обмеженими ресурсами.

"Бюджетні кошти 2009 року дозволяють забезпечити ЗС тільки "прожитковий мінімум"... В той же час, ніхто не знімає завдання щодо оборони держави, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Військова авіація України у критичному стані - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі