вівторок, 07 березня 2023 14:50

Весна сміливо заявить про себе 8 березня: оновлений прогноз

У середу в Україні очікується тепла погода.

Весна сміливо заявить про себе високою температурою повітря. Протягом дня 8 березня очікується +7...14°С, а на півдні до +10...16°С, написала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

"Дощі періодично пройдуть в західних областях, подекуди на сході, півночі, та на південному сході. Хоча опади не обіцяють бути задовгими, періодично змінюватимуться навіть сонечком. Вітер знову рвучкий, південного-західного напрямку, часом із штормовими поривами. Щоб змести зимовий бруд, залишки зимової депресії, подолати темряву та ввійти у світло вітер мусить бути сильним", – ідеться у повідомленні.

Автор: t.me/PohodaNatalka
  У середу в Україні очікується тепла погода
У середу в Україні очікується тепла погода

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики дали прогноз на перший місяць весни

У Києві 8 березня очікується тепла вітряна погода з максимальною температурою повітря до +8°С. Є ймовірність невеликого дощу.

За уточненим прогнозом, 9 березня тепла повітряна маса в Україні ще затримається. 10 березня стане відчутно прохолодніше у північних областях, а на півдні та в центрі очікується до +12...18°С.

"Погода найближчими днями - неоднорідна, мінлива, зі стрибками атмосферного тиску та температури. Ще й з поривчастим вітром. Як не важко часом на душі, весна намагається нас розрадити і першими своїми проявами – сонцем, зеленими проблисками листочків серед старого листя, навіть сильним свіжим вітром – показує, що нечисть обов'язково розчиниться у весняному світлі", – написала Діденко.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «Весна сміливо заявить про себе 8 березня: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі