вівторок, 16 лютого 2010 15:41

Ведучого кулінарної передачі звільнили за страву з кішки

Ведучого кулінарної передачі звільнили за страву з кішки

В Італії відсторонили від ефіру ведучого кулінарної передачі La Prova del Cuoco Беппе Бігацці, який розповів телеглядачам про секрети приготування м"яса кішок.

Розповідь Бігацці про те, як приготувати "ніжне біле котяче м"ясо" під час передачі про правильне харчування викликала шквал обурення серед борців за права тварин. Реакція телеканалу з"явилась після того, як заяви кулінара розкритикувала заступник міністра охорони здоров"я Італії Франческа Мартіні. За її словами, співробітнику державного телеканалу має бути соромно рекомендувати телеглядачам такі "ганебні" речі як поїдання кішок.

Франческа Мартіні також заявила, що заклики до вбивств і кішок вживання в їжу згідно з італійськими законами не просто нелегальні, а можуть призвести до отримання покарання у вигляді півтора років в"язниці.

Варто відзначити, що приготування котячого та собачого м"яса входить в кулінарні традиції деяких країн Європи. Так, в кулінарних книгах в Країні Басків в Іспанії згадуються рецепти тушкованої котятини під соусом.

У сільських районах Швейцарії існують традиційні рецепти приготування котячого м"яса з чебрецем. А вживання в їжу собак та котів приватним чином в країні не вважається протизаконним.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Ведучого кулінарної передачі звільнили за страву з кішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі