Після важкого робочого тижня зазвичай немає бажання стояти годинами на кухні для приготування вечері.
Але дозвольте собі витратити 35 хвилин, щоб створити дивовижну вечерю з незабутнім смаком.
YouTube-блогерка Essen пропонує зробити не просто смачну, а дивовижну вечерю з пікантним смаком. Спробуйте приготувати куряче філе у пікантному соусі.
Інгредієнти
Куряча грудка - 300 г
Борошно пшеничне - 1/4 склянки
Масло вершкове 73% - 3.5 ст. л.
Олія - 2.5 ст. л.
Часник, зубчики - 3 шт.
Мед - 1.5 ст. л.
Соус соєвий - 1 ст. л.
Оцет яблучний - 1.5 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Цибуля зелена за смаком.
Як приготувати
Помийте й обсушіть курячу грудку паперовими рушниками.
Викладіть одну грудку на обробну дошку й зробіть поздовжні й поперечні надрізи. Проведіть таку ж саму процедуру з двома іншими грудками. Посоліть й поперчить м'ясо.
Розтопіть 3 ст. л вершкового масла на середньому вогні у сковороді.
Підготуйте плаский таріль з борошном. Обваляйте першу грудку в борошні, стряхніть зайве й викладіть на сковороду. Якщо є вільне місце у сковороді, обваляйте й викладіть дві інші грудки.
Смажте на середньому вогні 5-6 хвилин, поки курка знизу не набуде золотистого кольору.
Поки курка смажиться, розчавіть очищені зубчики часнику боковою поверхнею леза ножа, а потім подрібніть ножем розчавлені шматочки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від цієї страви "божеволіють" усі: як приготувати хрустку курку по-китайськи
Переверніть курку й смажте ще 4 хвилини, потім знову переверніть її та додайте до сковороди 0.5 ст. л вершкового масла. На масло викладіть подрібнений часник й швидко перемішайте масло з часником.
Тепер додайте мед, бажано рідкий, соєвий соус та яблучний оцет. Перемішайте й доведіть соус до кипіння.
Готуйте курку в соусі на невеликому вогні 2-3 хвилини. На цьому етапі можна приправити курку дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Вимкніть вогонь й одразу подавайте курячі грудки на стіл.
Курка у карамельному соусі до відвареного рису - ідеальний варіант для сімейної вечері.
Для приготування знадобиться лише набір улюблених спецій, колу та власне м'ясо.
Коментарі