четвер, 08 лютого 2024 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні запровадять електронний військовий квиток

В Україні запровадять електронний військовий квиток
Мінцифри і Міноборони працюють над запровадженням електронного військового квитка, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Фото: Мінцифри

Мінцифри разом із Міноборони працюють над запровадженням електронного військового квитка.

При цьому він буде не в "Дії". Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Forbes Ukraine.

"Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, це може бути військовий квиток в "Дії". Проте, найімовірніше, його не буде. Зараз ми працюємо над цим проєктом окремо", - заявив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вказали що треба змінити у законопроєкті про мобілізацію до другого читання

Він підкреслив, що питання запровадження електронного військового квитка все ще опрацьовується.

"Буде правильно, якщо Міноборони першим анонсує таку новину. Зараз разом з МОУ працюємо над запровадженням військового квитка. Він буде не в "Дії". У "Дії" також не буде військового електронного кабінету. Для цього буде створено окрему інформаційну систему на базі Міноборони. Повісток у "Дії" не буде теж", - пояснив він.

Минулого тижня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Строкову військову службу планують скасувати. Повістки приходитимуть також й у електронний кабінет призовника, згідно законопроєкту.

7 лютого парламент продовжив дію воєнного стану і мобілізації до до 13 травня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запровадять електронний військовий квиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі