вівторок, 16 січня 2024 13:27

В Україні створять аналітичний центр відеоспостереження

В Україні створять аналітичний центр відеоспостереження
В Україні створюють єдиний аналітичний центр відеоспостереження. Фото: pixabay.com

В Україні створюють єдиний аналітичний центр відеоспостереження. Це інструмент для забезпечення публічної безпеки, до якого під'єднають камери спостереження в закладах освіти та на дорогах.

Зокрема створять платформу, до якої планують підключити ті камери, які працюють у закладах освіти, повідомив 16 січня заступник очільника МВС Леонід Тимченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На вказану платформу будуть під'єднані камери спостереження, які зараз знаходяться на автодорогах державного значення, а також камери, які працюють зараз у безпечних містах", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знімали роботу ППО через зламані вебкамери киян

До вказаної платформи планується підключити ті камери, які працюють у закладах освіти. На 1 тис. людей у Києві зараз встановлені дві камери. У Римі на таку ж кількість осіб є чотири камери відеоспостереження, в Стамбулі та Берліні - по сім камер, у Лондоні - 13.

"Як ви знаєте, на дорогах зараз використовуються камери для фіксації перевищення швидкості, а також для фіксації проїзду на червоне світло. Також ці камери фіксують проїзд по смузі громадського транспорту. Кількість таких камер буде збільшуватись. Камери будуть додавати там, де вища концентрація дорожньо-транспортних пригод. Цей процес інтеграції різних камер у єдину систему мав бути завершений ще до кінця 2022 року. Війна призупинила ці процеси", - додав Тимченко.

З 1 січня на українських дорогах додатково запрацюють ще 50 комплексів автоматичної фіксації правопорушень правил дорожнього руху. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Адреси всіх камер фотовідеофіксації можна переглянути за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять аналітичний центр відеоспостереження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі