вівторок, 31 серпня 2010 17:22

В Україні стало більше бездітних шлюбів

В Україні стало більше бездітних шлюбів

В Україні зростає кількість бездітних шлюбів.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомила завідувачка відділення для вагітних та породіль з акушерською патологією ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології" НАМН України Наталія Скрипченко.

За її словами, така тенденція існує не лише в Україні, а й в усьому світі.

"Це можна пояснити тим, що стало більше захворювань, які передаються статевим шляхом, це надранні статеві стосунки, що призводять до неплідності тощо", – наголосила Н.Скрипченко.

Водночас вона зазначила, що зростає й кількість жінок, що завагітніли завдяки допоміжним репродуктивним технологіям (ДРТ).

"Коли ці технології було введено до нашої медицини, ми отримали 7-10 тисяч новонароджених дітей. Загалом по Україні проходить до 10 тисяч репродуктивних циклів. Це дуже мало. Наші сім"ї потребують більшої їх кількості", – підкреслила Н.Скрипченко.

Було також зазначено, що на 2011-12 рік в Україні суттєво зростуть обсяги фінансування програм ДРТ та кількість циклів, які виконуються у державних клініках.

Як повідомлялося, депутати Тернопільської міської ради знайшли вихід, як покращити демографічну ситуацію у країні. Вони пропонують на законодавчому рівні запровадити обов"язкові відрахування із чоловіків, які у 25 років ще не виховують "хоча б однієї дитини".

Нагадаємо, загальний стан здоров"я жінок репродуктивного віку істотно погіршився. Головна причина - малоактивний спосіб життя, шкідливі звички, неправильне харчування.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Україні стало більше бездітних шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі