вівторок, 31 серпня 2010 13:27

У Тернополі хочуть ввести податок на бездітних чоловіків

У Тернополі хочуть ввести податок на бездітних чоловіків

Депутати Тернопільської міської ради знайшли вихід, як покращити демографічну ситуацію у країні. Вони пропонують на законодавчому рівні запровадити обов"язкові відрахування із чоловіків, які у 25 років ще не виховують "хоча б однієї дитини".

Відповідне звернення скерували до президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина і прем"єр-міністра Миколи Азарова.

Депутати стурбовані тим, що від 1993 року і до липня 2010-го, за даними Рахункової палати, чисельність населення у державі скоротилася на 7 мільйонів людей.

На сьогодні темпи зменшення чисельності населення в Україні одні з найвищих в Європі - 0,8-1,1 відс. на рік.

Як розповів у коментарі Gazeta.ua ініціатор проекту, секретар міської ради Тарас Білан, якщо ця пропозиція отримає підтримку у столиці, кожен громадянин зможе подбати про власне майбутнє.

"У 2050-му теперішня молодь стане старшим поколінням. Вони підуть на пенсію. А хто буде сплачувати обов"язкове пенсійне відрахування, якщо зараз не народяться діти?", - зазначив він.

Прийняти таке рішення на місцевому рівні депутати не можуть. Тому і звернулися до керівництва держави, аби у Києві затвердили законодавчі акти, що стимулюватимуть збільшення народжуваності.

"За прогнозами американської дослідницької організації Population Reference Bureau чисельність населення України в найблищі 40 років скоротиться на 10 млн. осіб", - йдеться у зверненні.

Тарас Білан пояснив, чому варто знімати із зарплати молодих людей саме до 6% доходів.

"Я займаюся відсотками по будівництву. Коли будівельник здає новий дім, він відраховує стільки у бюджет міста. Завдяки цим грошам ми суттєво оновили і прикрасили наш Тернопіль. 10-15% суттєво вдарили би по кишенях сучасної молоді, а менше, ніж 6% - якраз оптимальне число", - вважає він.

За словами секретаря мерії, ці гроші будуть спрямовані на потреби дитбудинків, садків і шкіл.

"Крім того, збільшення населення дасть роботу викладачам не тільки шкіл, а й інститутів. Тоді не буде зменшення виробництва. У майбутньому можливо буде знайти охочих на будь-який фах – починаючи від двірника і до високоінтелектуальних професій. Таким чином у нас буде багата нація і багата держава", - підсумував Білан.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі хочуть ввести податок на бездітних чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі