пʼятниця, 11 лютого 2022 14:19

Спецтема: Ворог біля українського кордону

В Україні приземлилася 11 "пташка" з військовою допомогою від США

В Україні приземлилася 11 "пташка" з військовою допомогою від США
В Україну прилетіла 11 "пташка" із військовою допомогою від США. Доставила боєприпаси. Фото: twitter.com/oleksiireznikov

11 лютого в Україну прибув черговий літак з військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва дасть Україні переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger

Зазначається, що судно доставило в Україну американські боєприпаси.

"Птахи літають. Сьогодні надійшло ще 90 тонн американських боєприпасів для української армії. Загальна вага військової допомоги США зараз перевищила 1300 тонн", - написав Рєзніков.

Це вже 11 "пташка", яка прилетіла з США в Україну з військовим арсеналом. Попередні дві - 9 лютого. Літаки також доставили американські боєприпаси.

Перша партія американської допомоги з озброєннням прилетіла в Україну 22 січня. США передали 200 тис. фунтів летальної зброї.

Армія України стала сильнішою, ніж була 2014 року. Однак самостійно зупинити країну-агресора Росію в разі її повномасштабного нападу не зможе. Причина - брак озброєння та фінансування. На випадок війни лише надання сучасної зброї від західних партнерів може забезпечити Україні захист, вважає інформаційне агенство Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «В Україні приземлилася 11 "пташка" з військовою допомогою від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі