пʼятниця, 16 серпня 2024 11:46

В Україні можуть повернутись до графіків відключень світла - у Міненерго назвали терміни й причини

В Україні можуть повернутись до графіків відключень світла - у Міненерго назвали терміни й причини
Наступного тижня в Україні можуть відключати світло. Фото: ukrinform.ua

Наступного тижня в Україні можуть повернутися до застосування графіків відключень світла.

Причиною називають спекотну погоду та зростання споживання електроенергії. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДТЕК сказали, коли повернуться графіки відключень світла

Вона закликала споживачів ощадливо користуватися електроенергією. Не варто вмикати потужні електроприлади в ранкові та вечірні години пікового навантаження. Енергетики також просять не користуватись кондиціонерами без нагальної потреби.

"Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень", - сказала Гринчук.

У Міненерго також закликають бізнес імпортувати електроенергію. Там вважають, що ці заходи допоможуть уникнути застосування графіків відключень.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, ситуацію в енергосистемі України вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків.

Два тижні в Україні була складна ситуація зі світлом, бо з березня РФ здійснила низку масованих обстрілів енергетичної інфраструктури. Зокрема, окупанти зруйнували велику кількість генеруючих потужностей.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть повернутись до графіків відключень світла - у Міненерго назвали терміни й причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі