понеділок, 05 серпня 2024 20:24

Як вдалося покращити ситуацію зі світлом: у Міненерго розповіли

Як вдалося покращити ситуацію зі світлом: у Міненерго розповіли
Енергетики працюють цілодобово. Фото: Pexels

Ситуацію в енергосистемі вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків.

Два тижні в Україні була складна ситуація зі світлом, бо з березня РФ здійснила ряд масованих обстрілів енергетичної інфраструктури. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Gazeta.ua.

Зокрема, окупанти зруйнували велику кількість генеруючих потужностей.

"Також значно постраждали об'єкти системи передачі. Все це призвело до того, що зберігався значний дефіцит в системі. Зараз нам вдалося більше стабілізувати ситуацію і в першу чергу, звичайно, це цілодобова робота енергетиків", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повернуть в Україні графіки відключень світла: у Міненерго пояснили

Вже відновили багато потужностей. Енергетики і зараз продовжують працювати.

"Ми продовжуємо відновлювати і ремонтувати. І це й етап перемовин, який планується в рамках формули миру, це і протиповітряна оборона, це і продовження здійснення фізичного захисту наших об'єктів, тому що ми розуміємо, що захист - це питання номер один", - підкреслила Гринчук.

У наступні три місяці обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальними. Можливо, відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Як вдалося покращити ситуацію зі світлом: у Міненерго розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі