пʼятниця, 05 березня 2010 10:35

В Тернополі діяла місцева "Еліта-Центр"

В Тернополі діяла місцева "Еліта-Центр"

Четверту кримінальну справу проти керівників будівельного підприємства ТОВ "Зодчий" порушила прокуратура Тернополя. Як з"ясувалося, шахраї діяли за схемою "Еліта-Центру", обдурюючи тернополян з 2003 року.

Прокурор міста Сергій Банах повідомив під час прес-конференції, що остання потерпіла звернулася до них на початку цього року.

"Це вже п"ята людина, яка потерпіла від цього підприємства", - сказав він.

Історія постраждалої має семирічну давнину. Саме 2003 року тернополянка уклала з будівельниками угоду. Перерахувала їм 53 тисячі гривень. Натомість мала отримати квартиру на 60 квадратних метрів в центрі Тернополя. Житло мало знаходитися на добудованому поверсі вже існуючого будинку на вулиці Франка. Однак будівництво там так і не розпочалося. Натомість ділки товариства 2005 року пообіцяли цю ж "віртуальну" квартиру ще одній жінці. На той час ціни на нерухомість зросли. Жінка заплатила 80 тисяч гривень. Жодних робіт за вказаною адресою не розпочали й досі.

"Фірма "Зодчий" не була відомою в Тернополі, але набувала популярності, бо спочатку зі своїми обов"язками справлялася, - розповів Банах. - Але бачимо чим закінчилося - кримінальною справою. Варто відмітити, що на квартири, які обіцяли добудовувати, товариство не оформило жодного документу. Люди просто вірили усним обіцянкам і несли гроші".

За підсумком розгляду попередніх трьох кримінальних справ по цьому підприємству, його керівник вже отримав покарання у вигляді позбавлення волі на сім років. Четверта справа, вочевидь, додасть ще кілька.

В прокуратурі констатують, що практичної користі від судового провадження цієї справи потерпілі не отримають. Адже у шахрая немає грошей, щоб виконати обіцяне будівництво.

Зараз ви читаєте новину «В Тернополі діяла місцева "Еліта-Центр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі