вівторок, 12 січня 2010 13:40

В Тегерані від вибуху бомби загинув професор університету

В Тегерані від вибуху бомби загинув професор університету

Професор фізики Тегеранського університету Масуд Мохаммаді загинув в результаті вибуху бомби, повідомляє The Guardian.


Вибуховий пристрій з дистанційним керуванням був прикріплений до мотоциклу, припаркованого поблизу будинку викладача в Тегерані.

Тегеранський університет - один з декількох навчальних закладів країни, студенти якого провели минулого місяця низку антиурядових протестів.

У повідомленнях місцевого телебачення Мохаммаді характеризується як "переконаний прихильник" революції 1979 року, що привела до влади в Іран ісламських екстремістів.

Вибух стався в часи підвищеної напруженості в ісламській республіці, через 7 місяців після суперечливих президентських виборів. Інцидент збентежив іранців - такі вибухи в країні є рідкістю.

З часів червневих виборів, іранські університети були ареною боротьби опозиційних агітаторів і прихильників уряду. Представники опозиції переконані, що результати виборів були сфальсифіковані, щоб забезпечити переобрання президентом країни Махмуда Ахмадінежада.

Вибори закінчилися внутрішніми заворушеннями - найсерйознішими за останні 30 років.

27 грудня, в день ритуальної жалоби мусульман-шиїтів, в зіткненнях між силами безпеки і прихильниками опозиції загинули 8 іранців.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Тегерані від вибуху бомби загинув професор університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі