понеділок, 17 червня 2024 08:17

Південна Корея висловилась про допомогу Україні

Південна Корея висловилась про допомогу Україні
Південна Корея продовжить допомагати Україні. Фото: pixabay.com

Південна Корея готова продовжувати надавати допомогу Україні.

Міністр координації урядової політики Пан Кі Сон сказав про це на Глобальному саміті миру, повідомляє Yonhap.

"Як одна із провідних країн світу Південна Корея продовжує висловлювати свою тверду підтримку та солідарність з Україною і надає допомогу в різних сферах у рамках Ініціативи миру та солідарності в Україні, оголошеної президентом Юн Сок Йолем під час його поїздки до Києва у липні минулого року", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальний саміт миру завершився: що кажуть політики

Пан повідомив, що Сеул допомагає Києву наростити виробництво аграрної продукції та збільшити експорт зерна країнам, що розвиваються.

Міністр провів переговори з представниками делегацій Німеччини, Португалії та Мексики. Обговорили шляхи зміцнення співпраці заради миру та відбудови в Україні.

У проєкті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея висловилась про допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі