четвер, 29 жовтня 2020 17:14

В ОП знають, хто стоїть за рішенням Конституційного суду

В ОП знають, хто стоїть за рішенням Конституційного суду
За цим стоїть низка політичних груп. Фото: pinterest.com

В Офісі президента України відреагували на рішення Конституційного суду.

За цим рішенням стоїть низка політичних груп, які хочуть ослабити державу й посіяти хаос, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна.

"Ми прекрасно розуміємо, хто за цим стоїть. Ми знаємо всі політичні групи, які так чи інакше до цього причетні. Але криза тільки почалася й озвучувати одразу імена конкретних інтересантів, в тому числі корпоративних, в принципі недоцільно. Тому що зараз йдеться про врегулювання цієї кризи в діалоговому форматі", - зазначив Подоляк.

Він відмовився називати імена причетних до рішень КСУ. За його словами, такі рішення провокують акції протесту та підривають державність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцепрем'єр розповіла, чи вплине рішення КС на безвіз з ЄС

"Шляхом того, що будуть прийматися такі рішення, які будуть, м'яко кажучи, бити по основах державності. Будуть провокувати знову вулицю, дозволять налякати тих же депутатів, які вважатимуть, що держава провалюється з точки зору ефективності та жорсткості управління. Почнуться хитання, і все це дасть можливість переглянути якісь фундаментальні основи політичного договору, за якими ми зараз живемо", - пояснив Подоляк.

Але завдяки цій ситуації президент зможе налагодити реагування на такі випадки, зазначив радник.

27 жовтня Конституційний суд визнав статтю, що передбачає покарання за невірогідне декларування, неконституційною. У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють реєстр електронних декларацій. 29 жовтня глава держави скликав термінове засідання РНБО для обговорення нових загроз та викликів для національної безпеки та оборони країни. Народний депутат Ярослав Юрчишин підготував заяву до генпрокурора про ймовірний злочин суддів Конституційного суду України.

Зараз ви читаєте новину «В ОП знають, хто стоїть за рішенням Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі