четвер, 22 квітня 2010 10:19

В Одесі будуть арештовувати п"яних пляжників

В Одесі будуть арештовувати п"яних пляжників

Одеські правоохоронці штрафуватимуть на міських пляжах людей напідпитку.

Як пояснила кореспонденту Gazeta.ua пресс-секретар Одеського міського управління внутрішніх справ Тетяна Хмельницька, у кодексі про адміністративні правопорушення не вказано, що пляж – громадське місце. Але якщо поряд є дитячий майданчик, сквер або інші об"єкти, названі у статті 178, то міліція може штрафувати порушників.

У той же час біля пляжів міста як і раніше працюватимуть кіоски із спиртним та цигарками.

"Я не думаю, що будуть штрафувати людей, які сидять із пляшкою пива на пляжі і нормально себе ведуть. Це більше стосується п"яних та буйних, що напиваються, валяються і лаються", - розповіла Хмельницька.

В статті 178 адміністративного кодексу України заборонено пити пиво чи інші спиртні напої "на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших, заборонених законом місцях".

Штраф за порушення закону передбачає попередження. Якщо люди під дією алкоголю реагуватимуть агресивно, то на перший раз стягнуть від одного до п"яти неоподатковуваних мінімумів доходу. Людина, що попадається другий-третій раз – платитиме ще більше. Три порушення за один рік можуть закінчитись виправними роботами строком до двох місяців. У виняткових випадках, коли людина вела себе грубо і агресивно, крім штрафу загрожує ув"язнення на 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі будуть арештовувати п"яних пляжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі