пʼятниця, 19 лютого 2010 20:32

В Нігері знову спокійно - відмінили комендантську годину

В Нігері знову спокійно - відмінили комендантську годину

Військова хунта Нігера оголосила про відміну комендантської години і відкриття повітряних і наземних кордонів країни, повідомляє AFP.

Комендантська година припинила діяти в 16:00 за місцевим часом в п"ятницю, 19 грудня, повідомив представник хунти. За його словами, ці заходи направлені на відновлення перевезень і торгівлі в країні.

Комендантська година була введена в Нігері 18 лютого після того, як група військових на чолі з майором артилерії Салу Джібо здійснила в країні військовий переворот і повалила президента Мамаду Танджа. Позбавлений влади голова держави був узятий під варту і доставлений в гарнізон в 20 кілометрах від столиці країни міста Ніамей.

Після перевороту путчисти оголосили про розпуск уряду і тимчасове припинення дії конституції. Про те, коли основний закон країни почне діяти знову, нічого не повідомляється.

Мамаду Танджа був обраний президентом Нігера в ході виборів 1999 року, які пройшли після попереднього військового перевороту. У 2004 році він був переобраний на другий термін. У серпні 2009 року Танджа ініціював проведення референдуму, на якому більшість громадян країни проголосували за внесення поправок до конституції. Ці поправки дозволяли президентові очолювати державу більше двох термінів.

Незабаром після референдуму Танджа, у якого до того моменту закінчувався другий термін, відмовився покинути президентський пост, за що був підданий критиці як опозицією усередині країни, так і міжнародним співтовариством.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Нігері знову спокійно - відмінили комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі